EN KURALLARı OF YANGıN MERDIVENI KAPıSı

En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı

En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı

Blog Article

Olumsuz takdirde sorunlevini namına getirememekle bile yangına karşı savunmasız bir düzlem oluşturur. Evet yangın bapsı seçerken nelere nazarıitibar edilmeli?;

23/12/2022Genel Yüksekliği muayyen bir seviyenin üstünde olan konstrüksiyonlar dâhilin yangın merdiveni yasal bir zorunluluktur. Yangın merdiveni can kaybının önlenmesi namına olabildiğince önemli bir konumda bulunmaktadır. Binaların temel duhullerinde veya koridor bölümlerinde yangının çarpıcı bir şekilde meydana gelmesi özellikle mürtefi katlı kuruluşlarda hayat yahut pencerelerden halas olmak kabil olmamaktadır. Bu sebeple yangın merdiveni hayati bir öneme malik olmaktadır. Yeni imar kanunuyla beraber, sıfır yapılarda arttırılan denetimler ile yanında yangın merdiveni, yangın çıkışı ve yangın bapsı kriterleri şişman bir incelemeye basıcı tutulur. Gestaltların iç aksamında mevcut betonarme merdivenlerin dışında, dokumaların haricinde bulunan ve güçlü kullanılarak üretilen yangın merdivenleri yangında can kayıpları evetşanmasının önüne geçmektedir.

Yangına dayanıklı oda kapıları 1 vakit ile 2 saat beyninde bir direnç gösterir ve yangının dâhilen temellamışsa hariçya, haricen başlangıçlamışsa içeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve sevimli-dünyalık kaybı riskinin bertaraf edilmesini katkısızlar.

3-) Yangın merdiveni kapılarının birbirinden oldukça ırak olması gerekmektedir. Evetğmurlama sistemi sıfır binada yangın merdivenleri arasındaki ara diyagonal mesafenin yarısından, yağmurlama sistemi kâin binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden azca olmamalıdır.

Ar-Ge laboratuvarımızda yangın baplarımızın mazbut testleri gestaltlmaktadır. Yangın kapılarımızın içerisinde farklı gereç ve alaşımlar kullanılarak yangına peklik sürelerinin arttırılması ile ilişkin araştırı ihya çallıkışmalarımız vardır. 

Bu yüzden özellikle çok birimli şifahane gibi mimarilarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak kucakin, elan bina dizayn halindeyken mimarlar aracılığıyla bu mevzuda duyarlı davranılmalıdır.

Yangın Merdivenine intikallerde yangına dayanıklı ,ürkü barlı, sızdırmaz yangın bapsı kullanılmalıdır.

Yangın kapısı kolu müstacel durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. Panik par olarak da malum bu kollar olağan kapı kolu kabilinden olur.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; yan skorsı 4’ü geçmeyen ve seksiyon ammaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında asliye olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim mimarilar şöyle sıralanmaktadır:

Tertibat odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, Yangın Çıkış Kapısı yangın dayanımının kenarı aralık otomasyon sistemlerine onat aksesuarlarla donatılmıştır. Cümle odası yangın kapıları camlı mümkün.

Bu tür yangın merdiveninin asıl özelliği kompakt ve yerden tasarruf sağlayan tasavvurıdır. Kullanılmadığında merdiven insicamlı bir şekilde yoldan uzakta saklanır ve bu da onu sınırlı alana sahip binalar yahut bedii efkârların bir faktör evetğu binalar sinein yakışır hale getirir.

özge nedenlerle kullanılması yahut yangın kapısının önüne bir pürüz konulması yerinde, yangın bapsına revan koridor lüzumsuz eşyalarla dolup, gerektiğinde bapya ulaşılmasını zorlaştıracaktır.

Yangın çıkış bapsı özellikleri olarak da anılan yangın bapsı özellikleri şunlardır

Yangın eğitiminde yangın kapısının kullanmaını da inandırmak, nite davranılacağını ve ürkü halinde insanoğluın kendini riziko oluşum edecek durumlara sokmaması gerektiği öğretilmelidir.

Report this page